ŐSZI PROGRAMOK AZ AZORI-SZIGETEKEN 2024

Mind­járt itt a szep­tem­ber az Azori-szigeteken szá­mom­ra leg­ked­ve­sebb és leg­él­vez­he­tőbb hónap. Az idő­já­rás ekkor még cso­dá­la­tos, de nem túl meleg és nem is túl esős. Min­den nap élvez­he­tő. Augusz­tus­ban álta­lá­ban én is sza­bad­ság­ra megyek, de onnan vissza­tér­ve szep­tem­ber­ben új túrák­kal jövök a magyar vendégeknek. 

2024-ben szep­tem­ber 16-tól fog­lal­ha­tó­ak a pri­vát és cso­por­tos Azo­ri Éden túrák. A szep­tem­ber 16‑a előtt érke­ző­ket egy ango­lul beszé­lő kivá­ló azo­ri ide­gen­ve­ze­tő kala­u­zol­ja a szi­ge­ten. Az Azo­ri Éden túrá­i­hoz képest az a különb­ség, hogy farm túra nincs ebben az idő­szak­ban van viszont egy nagyon spe­ci­á­lis Ribe­i­ra Gran­de túra. Azt gon­do­lom min­dig jó olyan ide­gen­ve­ze­tőt válasz­ta­ni ha meg­te­het­jük. hogy abban a város­ban vezet ahol él. Ezért aján­lom egyéb­ként velem a Fur­nas túrá­kat (mivel én ott élek) és Debo­rah­val az azo­ri ide­gen­ve­ze­tő­vel hason­ló okból a Ribe­i­ra Gran­de váro­sá­ban a túrákat. 

Az őszi idő­sza­kot is nagyon aján­lom a kirán­du­lás­ra. Az idő kicsit eső­sebb, mint a nyá­ri hóna­pok­ban de nagyon élvez­he­tő és a jelen­tős turis­ta­szám csök­ke­nés miatt a kirán­du­lá­sok talán még élvez­he­tőb­bek is mint a nyá­ri idő­szak­ban. Szep­tem­ber­ben és októ­ber­ben több szü­ret­tel kap­cso­la­tos fesz­ti­vál is szo­kott len­ni kuko­ri­ca­tö­rő fesz­ti­vál, tök­fesz­ti­vál, bor­fesz­ti­vál stb. Ezek­ről az Azo­ri Éden face­boo­kon talál­tok min­dig aktu­á­lis infor­má­ci­ó­kat vagy az Azo­ri Éden zárt cso­port­ban.

AZORI ÉDEN TIPP AZ ŐSZI SZEZONRA! FOGLALJ ELŐRE! Azt gon­dol­ja min­den­ki, hogy az őszi sze­zon már nem zsú­folt. De igen. Túrá­kat, bál­na­lest, étter­me­ket tovább­ra is aján­lom elő­re lefog­lal­ni. Ter­mé­sze­te­sen a szál­lás és az autó­bér­lés után. Ha vala­ki eset­leg nem akar vagy nem tud autót bérel­ni javas­lom a pri­vát túrá­kat szá­muk­ra, ami autós vagy buszos túrát jelent. 

Az aján­lott cso­por­tos túrá­im szeptemberre:

A túrák­ról bővebb infor­má­ci­ót itt olvas­hat­tok és fog­lal­ni is itt tudtok. 

Fur­nas túra 

Cso­por­tos túrák idő­pont­jai: szep­tem­ber 18, 23, 30.

Fur­nas túra kedv­csi­ná­ló itt.

Nor­des­te túra Azo­ri erdőlátogatással

Cso­por­tos túrák idő­pont­ja: szep­tem­ber 24

Nor­des­te túra kedv­csi­ná­ló itt.

Bál­na­les

Min­den nap reg­gel 8:30,9 órás kez­dés­sel és dél­utá­ni 13:00, 13:30 órás kez­dés­sel. Kisebb hajó­val vagy nagyobb hajó­val (kata­ma­rán­nal) is van lehe­tő­ség bálnalesre. 

Farm túra azo­ri lakomával

Cso­por­tos túra idő­pont­ja: szep­tem­ber 21,26.

Kedv­csi­ná­ló a farm túrák­hoz itt.

Nyu­ga­ti par­ti túra kényel­mes Lagoa do Fogo túrával

Cso­por­tos túrák idő­pont­ja: szep­tem­ber 27. 

Ha elakad­ná­tok, vagy tanács­ra len­ne szük­sé­ge­tek a túrák­kal kap­cso­lat­ban a whatsap­pon a +351912653772-es szá­mon írhat­tok nekem. Várom a jelent­ke­zé­se­te­ket és a kérdéseiteket.

Az Azori-szigetekkel kap­cso­la­tos leg­fris­sebb hírek­ről az www​.azorie​den​.com blo­gon az https://​www​.face​book​.com/​a​z​o​r​i​e​d​en/ face­book olda­lon vagy bőveb­ben a https://​www​.face​book​.com/​g​r​o​u​p​s​/​a​z​o​r​i​e​d​en/ zárt csoport.