Hortenziák az Azori-szigeteken

TAVASZI PROGRAMAJÁNLÓ AZ AZORI-SZIGETEKRE UTAZÓKNAK 2024

Izgal­mas prog­ra­mok a tava­szi időszakra

Egy virá­gok­kal teli cso­dás idő­szak veszi kez­de­tét itt az Azori-szigeteken tavasszal. A ter­mé­szet ébre­de­zik és bár az Azori-szigeteken min­den évszak­ban van­nak virá­gok ez egy külö­nö­sen szí­nes idő­szak. Ilyen­kor virá­goz­nak az azá­le­ák, rodo­dend­ro­nok, virág­zó kamé­li­á­kat már­ci­us 30-ig talá­lunk a par­kok­ban (főleg a Ter­ra Nost­ra park Camel­lia kert­jé­ben). Ezek­ről a virá­gok­ról bőveb­ben ebben a bejegy­zés­ben olvashattok. 

Első és egyik leg­fon­to­sabb prog­ram­ként min­den­kép­pen a virág­zó par­kok meg­lá­to­ga­tá­sát ajánlom. 

Eze­ket a par­ko­kat aján­lom São Miguel szigetén: 

  1. Ter­ra Nost­ra Park ( Fur­nas, Povo­ação)). Itt 10 Euro a belé­pő. Az árban a ter­mál meden­cé­ben való für­dő­zés is ben­ne van az árban.
  2. Jar­dim Antó­nio Bor­ges (Pon­ta Del­ga­da) Ingye­nes park fan­tasz­ti­kus növé­nyek­kel. Kihagyhatatlan. 
  3. Jar­dim da Ribe­i­ra dos Cal­de­irões (Acha­da, Nor­des­te) Aki sze­re­ti a víz­esé­se­ket és a léleg­zet­el­ál­lí­tó kör­nye­ze­tet itt a helye. A bát­rabb kirán­du­lók­nak itt aján­lom a Canyon­in­got is. 
  4. Jar­dim da Uni­versida­de dos Aço­res (Pon­ta Del­ga­da) A pon­ta del­ga­dai egye­tem park­ja is egy kihagy­ha­tat­lan park azok­nak, akik első­sor­ban kikap­cso­lód­ni vágynak. 

És még min­dig a virágok.

°Ha vala­ki sze­re­ti a növé­nye­ket és egy vidám a tavaszt, virá­go­kat ábrá­zo­ló fest­mé­nyek­kel töl­tőd­ne ezt Ribe­i­ra Gran­de váro­sá­ban tehe­ti meg. A Mus­eu Muni­ci­pal de Ribe­i­ra Gran­de múze­um­ban 2024.március 22-től egé­szen júni­us 21-ig a Pri­ma­ve­ra (tavasz) című kiál­lí­tás tekint­he­tő meg. 

Hortenzikák az Azori-szigeteken

°Azok­nak a kirán­du­lók­nak, akik sze­re­tik a Fado zenét min­den héten hétfőtől-szombatig 20 órá­tól Pon­ta Del­ga­dá­ban a Casa do Bacha­lau étte­rem­ben Fado zenét hall­gat­hat. A fado est ára: 45Euro/fő.

° Csem­pe készí­tés Akik­nek tet­sze­nek az azu­lejo csem­pék és sze­ret­nék magu­kat csem­pe­fes­tő­ként is kipró­bál­ni és elké­szí­te­ni a saját Azo­ri aján­dé­ku­kat miköz­ben tanul­nak is a csem­pe­ké­szí­tés tör­té­ne­té­ről, azok­nak aján­lom a csem­pe­fes­tő work­sho­pun­kat. A work­sho­pok ked­den és csü­tör­tö­kön 10 – 11:30-ig tar­ta­nak. A work­shop ára: 45Euro/fő Fog­la­lás: hello@​azorieden.​com

Azulejo készítés az Azori-szigeteken
Kéz­zel készí­tett Azo­ri aján­dék Azulejo

°10. Ult­ra Blue Island, futó­ver­seny Fai­a­lon. A ver­se­nyen léleg­zet­el­ál­lí­tó tájak és vál­to­za­tos tere­pek vár­nak min­den­ki­re az Atlan­ti Óce­án szí­vé­ben. Ez a ver­seny több, mint egy kihí­vás; ez egy felejt­he­tet­len uta­zás, amely a hatá­ro­kat fesze­ge­ti 2024. május 3 – 5. között a Fai­al szi­ge­tén. Öt ver­seny közül lehet válasz­ta­ni: Wha­lers’ Gre­at Rou­te Ultra-Trail® (115 km), Ult­ra Blue Island (65 km), Coast to Coast (42 km), Ten Vol­cano­es (25 km) és Family Tra­il (10 km).

°Tre­mor fes­ti­val, São Miguel szi­ge­te, 2024.03.19 – 23 A Tre­mor fesz­ti­vál lénye­ge hogy az Azo­ri “öröksè­get” a zene ès a művé­szet men keresz­tül mutat­ja be. Óti­á­si nép­sze­rű­ség­nek örven­dő fesztivál.

°Fes­tas do Sen­hor San­to Cris­to dos Milag­res – Cso­da­té­vő Jézus Ünne­pe, São Miguel szi­ge­te Az Azori-szigetek leg­na­gyobb és Por­tu­gá­lia máso­dik leg­na­gyobb val­lá­si ünne­pe a Fes­tas do Sen­hor San­to Cris­to dos Milag­res ünnep. Az ünnep­so­ro­zat ebben az évben (mivel ez egy a hús­vét­hoz iga­zo­dó moz­gó ünnep) ápri­lis 27-től egé­szen május 9‑ig tart. A fő napok 2024 május 3,4,5. 2024. május 5‑én lesz a virág­sző­nye­ges fel­vo­nu­lás Pon­ta Del­ga­dá­ban ami­kor az Ibé­ri­ai fél­szi­get leg­ér­té­ke­sebb ikon­já­nak kör­me­ne­tét lát­hat­já­tok. Nagyon meg­érin­tő ünnep­so­ro­zat érde­mes részt ven­ni rajta. 


Egyéb izgal­mas programok

Eze­ken kívül sok új és már jól bejá­ra­tott túrá­ra jöhet­tek még Velem , ame­lyek­ről az aláb­bi lin­ke­ken tájékozódhattok. 

Érdek­lőd­tök a túrák iránt? Írja­tok nekem a magyaruazazoriszigeteken@​gmail.​com e‑mail címen. A kiemel­ten aján­lott túrá­im ebben az időszakban:

Fur­nas túra 

Fur­nas túra kedv­csi­ná­ló itt.

Nor­des­te túra Azo­ri ősho­nos erdő meglátogatásával. 

Nor­des­te túra kedv­csi­ná­ló itt.

Farm túra

Kedv­csi­ná­ló a farm túrák­hoz itt.

Eze­ken kívül van még lehe­tő­ség pri­vát túrák­ra vala­mint késő dél­utá­ni vitor­lá­zás­ra fotó­zás­sal vagy anélkül. 

Ha elakad­ná­tok, vagy tanács­ra len­ne szük­sé­ge­tek a whatsap­pon a +351912653772-es szá­mon írhat­tok nekem. Várom a jelent­ke­zé­se­te­ket és a kérdéseiteket. 

Az Azori-szigetekkel kap­cso­la­tos leg­fris­sebb hírek­ről az www​.azorie​den​.com blo­gon az https://​www​.face​book​.com/​a​z​o​r​i​e​d​en/ face­book olda­lon vagy bőveb­ben a https://​www​.face​book​.com/​g​r​o​u​p​s​/​a​z​o​r​i​e​d​en/ zárt cso­port­ban érte­sül­het­tek. Ins­pi­rá­ci­ó­kat egy Azori-szigeteki uta­zás­hoz az ins­ta­gram olda­la­mon talál­tok: https://www.instagram/edenazores.